Pileći pilaf

Pileći pilaf
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Piletinu začiniti biberom i soli.

Korak 2

U tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati piletinu.

Korak 3

Pržiti 6-8 minuta ili dok ne počne da poprima zlatnu boju.

Korak 4

Piletinu izvaditi i ostaviti po strani, a u istu tavu dodati maslac.

Korak 5

Kada se maslac otopi dodati luk i mrkvu. Pržiti na laganoj vatri 4-5 minuta.

Korak 6

Zatim dodati bijeli luk i kumin. Pržiti još 30 sekundi.

Korak 7

Vratiti piletinu nazad u tavu.

Korak 8

Dodati i rižu. Izmiješati.

Korak 9

Dodati pileći temeljac.

Korak 10

Nakon što dodate pileći temeljac, više ne miješati.

Korak 11

Poklopiti i kuhati na laganoj vatri 20 minuta.

Korak 12

Po želji posuti svježim začinskim biljem i poslužiti.

Pogledajte još